En blogg om bil och verkstad

Köpa bil - Bättre begagnad eller ny?


skrivet den 30 jan av Admin, klockan:10:58

Jag tror vi alla har suttit i situationen där vi behöver köpa en ny bil men kan inte bestämma oss om vi ska köpa en sprillans ny bil eller en bättre begagnad. Jag tänkte därför passa på att dela med er utav mina erfarenheter om detta som en mekaniker och vilket val som generellt sett är det bättre alternativet.

Det finns i dagens läge otroligt många bilar att köpa på marknaden, det är som en djungel när man är på jakt efter en ny bil och när man väl hittar en som verkar intressant så kommer frågan om det är bättre att köpa samma begagnad till lägre prislapp (för det är väl ingen större skillnad på den egentligen, eller hur?) eller om man vill köpa den ny. Personligen så skulle jag vilja påstå att det beror väldigt mycket på bilmodellen. En begagnad bil utav märket Volvo brukar ofta hålla sig bättre över åren än andra bilmodeller och i det fallet så är det ingen större skillnad på en ny eller en begagnad Volvo. Skulle vi däremot prata om en lite sportigare modell som Porsche så handlar det mer om att man vill ha en snygg bil och funktionaliteten är inte det man kollar efter. I det fallet så är det bättre att köpa den bilen till fullpris, även om det kan kosta en del.

I det stora hela så kommer frågan egentligen ner till preferenser och vad du letar efter. Vill du ha en bil för att transportera familj och göra vardagliga ärenden så är det bättre att köpa bilen begagnad. Vill du däremot vara den vars ögon dras till så är det bättre alternativet att köpa en lite dyrare, ny bil och betala lite extra. Som mekaniker så är det ingen större skillnad i motorn eller det som sitter under motorhuven så om du oroar dig för att bilen kommer fungera mycket sämre så kan du tänka om.

Det var allt för mig, hoppas du har lärt dig någonting kring tänket när man ska köpa en ny bil eller om man ska köpa en begagnad bil!


Currently rated 3.3 by 6 people

  • Currently 3,333333/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed